Kiel fari la bolonjo-saŭcajn nokojn laŭ brazila stilo?





La itala recepto de tiu plado estas inter la plej ŝatata de la brazilaj pasto-amantoj. Ĝia preparo estas simpla kaj la rezulto estas tre ofta plado en la dimanĉaj brazilaj hejmoj. La nokoj estas amata manĝaĵo, kiam temas pri itala kuirarto. Tiuj, kiuj ne malpermesas al si bonegan pladon kun pastaĵoj, ofte havas specialan allogon por tiu frandaĵo, kies tradicia recepto kun terpomo estas prezentita sube.

Antaŭ ol ni daŭrigos al la instrukcioj pri la preparo de nokoj el terpomoj, jen kelkaj kuriozaĵoj pri ĝi. Unu el ili, rilatas al la nomo - en portugala, nhoque. Gnocchi, pluralo de gnocco. Ĝi estas itala vorto derivita de la vorto nocchio, kiu signifas "nodo en la ligno". Pri la origino de la pasto, oni diras ke ĝi aperis en Mezoriento kaj estis enkondukita en Eŭropon fare de la romiaj legioj dum la ekspansio de la Romia Imperio. Sardio, insulo ĉe la marbordo de Italio, estas konsiderata la hejmo de la nokoj, kiuj estas simila al tiu de romia tempo: kaĉo miksita kun ovoj por formi paston. La terpomoj komencis esti uzataj en la recepto en la 16-a jarcento, ankaŭ de la italoj.

Ingrediencoj
  • 700 gramoj da terpomoj, senŝeligitaj kaj kuiritaj en vaporo.
  • 1 ovo
  • 200 gramoj da tritika faruno
  • 1 supkulero da butero
  • 1 pinĉado da salo
  • fadenoj da virga olivoleo
  • 1 pikita ajla dento
  • 1/2 pikita cepo
  • 200 gramoj da muelita bova viando
  • 5 senŝeligitaj tomatoj (1 ladskatolo)
  • 1 laŭvola pinĉado da salo
Preparado
  1. Metu la terpomojn en bovlon, spicu la salon kaj bone knedu. Aldonu la ovon, buteron kaj farunon kaj movu ĝis atingi homogenan mason.Ŝpruciĝu farunon sur la tablon kaj malfermu la mason per viaj manoj kaj faru ruletojn kun dikeco de proksimume 2 cm. Tranĉu la pecetojn laŭ la bildo kaj konservu.
  2. Por la saŭco, varmigu la oleon en pato, aldonu la ajlon kaj cepon kaj lasu ĝin bruniĝi. Aldonu la muelitan bovaĵon, saltigu ilin ĝis bruniĝo. Aldonu la tomaton, spicu  la salon kaj kuiru dum 10 minutoj.
  3. Boligu la akvon en grandan poton kaj aldonu la nokojn en la bolanta akvo en iomaj kvantoj. Tuj kiam ili komencas flosi, metu ilin en pladon kaj aldonu la bolonjan saŭcon.
Referenco: https://renata.com.br/receita/nhoque-de-batata

Se vi estas fora el Brazilo, ĉu vi same preparas la nokojn? Komentu sube.

Comentários